Informatii despre Windows 8 si utilitare pentru Windows 7


Cum nu trece nicio saptamana fara o informatie despre Windows 8, duminica aceasta voi face un nou rezumat al ultimelor noutati legate de noul sistem de operare.

Protectie activa, nativa prin filtrul SmartScreen

Incepem in ordine cronologica descrescatoare, cu cea mai noua informatie, si anume integrarea protectiei SmartScreen din Internet Explorer 9 la nivelul intregului sistem de operare.

Astfel, orice fisier descarcat de pe internet, indiferent de browser-ul folosit, va fi scanat de catre filtrul Microsoft pentru a i se verifica autenticitatea si sursa de provenienta, ba chiar mai mult decat atat, daca o aplicatie necunoscuta este totusi descarcata, executarea acesteia va fi blocata de SmartFilter.

Filtrul blocheaza de asemenea URL-urile nesigure sau care ascund scripturi malitioase.

Nivel de protectie ce blocheaza automat aplicatiile nu este activat implicit (inca) si cel mai probabil va fi activat atunci cand setam User Account Control (UAC) pe nivelul cel mai securizat – Always Notify.

Nota: observati ca titlul ferestrei Folder Options este acum centrat, spre deosebire de Windows 7 unde este aliniat la stanga.

Colorarea ferestrelor in functie de imaginea de fundal

O alta informatie abia scoasa la iveala este legata mai putin de functionalitatea Windows 8 si mai mult de infatisarea acestuia. Mai exact de culoarea interfetei Aero.

Noua sistem de operare Microsoft – Windows Next – va oferi posibilitatea de interschimbare a culorii marginilor ferestrelor in functie de culoarea predominanta a imaginii de fundal alese. Aceasta se va schimba dinamic o data cu schimbarea imagini de fundal.

In Windows 7, acest lucru se realizeaza manual, fiecare tema avand, de cele mai multe ori, si o culoare predefinita pentru ferestrele Aero.

Exista deja o aplicatie care face un lucru asemanator (schimba culoarea marginilor ferestrei in functie de fereastra din prim plan) si care poarta numele de Aura iar functionalitatea ii este demonstrata in clipul de mai jos:

Puteti descarca Aura (inca in stadiul Beta) folosind link-ul de mai jos. Singura cerinta este sa aveti .NET Framework 3.5 SP1 instalat. Functioneaza atat pe Windows 7 cat si pe Windows Vista.

Download Aura

Imagine utilizator in Taskbar

Cea de-a treia functionalitate pe care o voi prezenta astazi nu este noua in Windows 8, insa portarea ei pentru Windows 7 este.

Gratie unui utilizator DeviantArt, acum putem aduce interfata calculatorului cu un pas mai aproape de Windows 8 (deja avem wallpaper-ul oficial, nu-i asa?).
Programelul este inca in stadiul alpha, dar functioneaza fara probleme pe un Windows 7 x86 Sp1.

Download Windows 7 TaskBar UserTile Alpha

O noua metoda de activare pentru Windows 8

Cea din urma informatie legata de Windows 8 se refera la noua metoda de activare OEM ce va fi inclusa in acest sistem de operare. Se va face trecerea de la deja cunoscuta si vulnerabila activare OA 2.0 la OA 3.0. OA vine de la OEM BIOS Activation. Mai multe detalii nu sunt cunoscute in acest moment, dar s-ar parea ca ultimele build-uri Windows 8 includ aceasta tehnologie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s