Facebook îşi lansează propriul serviciu de e-mail, „ucigaşul de Gmail”


Adresele de e-mail “@facebook”, la care pot apela 500 de milioane de utilizatori, vor fi doar un pas înaintea apariţiei unui motor de căutare bazat pe “preferinţele grupului de prieteni”, care ar putea detrona Google.

“Ucigaşul de Gmail”, un nou serviciu de e-mail oferit de Facebook, ar urma să ia naştere chiar de astăzi, deşi, până în ultimele clipe, conducerea companiei a negat zvonurile. Adresele de e-mail “@facebook”, care se aşteaptă să fie create de o bună parte din cei 500 de milioane de utilizatori ai popularei reţelei sociale, aruncă mănuşa gigantului Google, care s-ar putea trezi, foarte curând, şi cu un motor de căutare rival.
Combinat cu serviciile de gestionare a fotografiilor şi de anunţare a diferitelor evenimente (unele cu implicaţii politice – precum momente din campaniile electorale din SUA, din 2008 şi 2010), serviciul de poştă electronică al Facebook ar deveni “un adversar total al Gmail”, consideră The Guardian. Încă din februarie 2010, o strategie de detronare a supremaţiei Google circulă în sediul central al Facebook (din Palo Alto, California) sub numele de cod “Project Titan”, respectiv denumirea populară de “Gmail killer”. Un serviciu de e-mail ar fi doar un pas din încercarea Facebook de a pătrunde pe piaţa de 24 miliarde USD anual a reclamelor care sar în ochii internauţilor când fac căutări online.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s