Nokia produce mobile inteligente la Jucu


Aparatele mobile produse în fabrica de la Jucu ajung în Europa, Orientul Mijlociu şi în Africa Foto: Adevărul

Mobilele cu funcţii complexe precum cameră foto, e-mail sau acces la internet sunt acum produse şi de români în fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj. După ce, în 2008, a fost inaugurată prima serie de mobile Nokia „made in Romania”, directorul financiar al companiei spune că producătorul a trecut la ansamblarea de telefoane apropiate de cele inteligente. „Încă de la mijlocul anului trecut am decis să trecem către producţia de telefoane mai complexe, la unele apropiate de smartphones”, a spus Monica Suciu, directorul financiar al Nokia România, prezentă în cadrul unui forum al industriaşilor organizat la Bucureşti.

Telefoanele, locul doi la export

La sfârşitul lunii mai şi directorul Nokia, Risto Meskus, anunţa diversificarea producţiei. Investiţia în fabrica de la Jucu este una dintre cele mai mari din ultimii ani – 60 de milioane de euro, în urmă cu trei ani. Producţia de telefoane la Jucu a început în februarie 2008. În ceea ce priveşte destinaţia produselor ansamblate pe plan local, oficialii companiei spuneau, la momentul inaugurării fabricii, că ele vor ajunge în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În primul trimestru din acest an, telefoanele mobile produse aici au ocupat locul doi în totalul exporturilor. Astfel, mobilele au înregistrat o creştere de 50% faţă de anul trecut ajungând la un export total de 300 de milioane de euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. La nivel global, compania a vândut peste 107 milioane de mobile în primele trei luni din 2010, potrivit Bloomberg. Competitorii săi sunt Samsung, LG, Research in Motion şi Sony Ericsson.

Advertisements

4 comments on “Nokia produce mobile inteligente la Jucu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s