Aproximativ 15.000 de absolvenţi ai specializărilor neacreditate de la Universitatea ”Spiru Haret” ar fi trebuit să susţină un nou examen de licenţă în perioada 15-30 septembrie 2010.


Examenul de licenţă trebuia să se dea în perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate. Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universităţii cu rang de suspendare a examenului până când o să apară un act normativ din partea Ministerului Educaţiei, un document juridic ferm, din care să rezulte condiţiile clare de desfăşurare a examenului“.

Oficialul a precizat că ideea cu sesiune din septembrie a fost a celor de la Spiru Haret, dar că perioada de examinare 15-30 septembrie nu a fost stabilită concret.

“Ideea de organizare a sesiunii poate să fie menţinută sau retrasă de Spiru Haret, în ideea că vor găsi o altă soluţie. Spiru Haret a înaintat o cerere Ministerului Educaţiei de a organiza o noua sesiune care să ducă la recunoaşterea diplomelor. Ministerul Educaţiei nu are niciun interes în această dispută,  nici să facă altă sesiune, nici să nu o facă. Interesul Ministerului este ca Universitatea Spiru Haret să intre în legalitate.”, a completat Tudorel Urian.

Condiţiile de Ministerul Educaţiei pentru examenul de licenţă de la Spiru Haret

Ministerul Educaţiei a acceptat cererea de susţinere a examenului de licenţă de către cei aproximativ 15.000 de absolvenţi ai unor forme de învăţământ neautorizate, însă doar în anumite condiţii.

1. Să comunice Ministerului tabelul nominal al persoanelor care vor susţine examenul de licenţă

2. Să comunice lista comisiilor de licenţă, lista profesorilor şi conferenţialilor universitari propuşi de instituţie dintre cadrele proprii, în vederea completării acesteia cu reprezentanţii ministerului

3. Să organizeze examenul de licenţă în locaţiile avizate de ARACIS în acest sens

4. Să comunice Ministerului Educaţiei programarea examenelor de licenţă, locaţiile în care se vor desfăşura, sălile, datele de organizare.

5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenţa directă şi nemijlocită a candidatului în faţa comisie

6. Să faciliteze accesul mass media la organizarea şi desfăşurarea examenului de licenţă, în vederea asigurării transparenţei pentru realizarea unei corecte informări a opiniei publixce, accesul media urmând a se face fără a-i perturba pe participanţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s