Despre extragerea heroinei din in (pamflet)


Oricare ar fi părerea ta, urmăreşte restul postului şi poţi comenta liber după. Sunt curios, oare domnul în cauză ştie măcar efectul unuia dintre aceste droguri? Hai să luăm wikipedia, de exemplu, o sursă cât de cât neutră, să spunem.

Salvia (Salvia Divinorum, nu cea din pasta de dinti :P ) este un enteogen folosit în mod tradițional în  zona unde se află acum Mexicul, în timpul sesiunilor de vindecare spirituală. Putem găsi efectele salviei aici.  Printre acestea, regăsim râsul incontrolabil şi multe alte efecte (halucinaţii sau pseudo-halucinaţii), care ţin în special de psihic: regăsirea unor amintiri pierdute din copilărie, senzaţii de zbor, viziuni cu diverse forme, fiinte, sau complet alte realităţi. Apoi spune că 38% dintre cei intervievaţi au spus că efectul este unic, iar 23% au răspuns că efectele sunt asemănătoare meditaţiei sau yogăi.

Acum, despre heroină (diacetilmorfina), care nu mai are nevoie de niciun fel de introducere. Narcotic şi analgezic, are o categorie complet diferită de efecte, pe care le găsim aici . Lista este destul de lungă şi vă rog frumos să-mi spuneţi dacă găsiţi UN efect regăsit şi la salvie. Nu găsiţi, nu? Şi atunci ce spune dragul domn mi**stru? Ştie ce vorbeşte, sau nu?

Acum, să continuăm. Întrebarea cea mare, ce caută INUL in spusele dânsului?? Inul (Linum usitatissimum) este cultivat pentru industria textilă şi nu are NICI UN fel de efect psihoactiv, ca heroina sau ba. Pur şi simplu, este clar că habar nu are ce vorbeşte. Probabil că a invăţat dânsul în şcoala generală că în România, hainele se fac tradiţional din cânepă şi in. Ei bine, din cânepă (cannabis), în afară de haine se mai fabrică şi marijuana, cel mai consumat drog ilicit din 2008 (raportul, aici). Şi domnul, datorită presigioasei pregătiri pe care o are în spate şi marelui interes pentru această problemă, le-a încurcat. Ce mare brânză, aţi spune. Păi este. Că ar trebui să ştii ce faci atunci când ajungi într-o funcţie aşa de sus pusă. Că influenţezi vieţile unei ţări întregi, totuşi, nu? Adică, dacă habar n-ai, stai în banca ta şi nu te apuca de politică, să le explici altora cum se extrage heroina din in. Din păcate, este o tendinţă generalizată in guvernul nostru în ziua de astăzi…

Ei bine, şi acum doreşte să interzică şi aceste distracţii legale care au luat amploare la noi în ultima vreme. Într-un fel e bine, că multe sunt mai dure pentru organism decât alcoolul sau marijuana. Ceea ce este rău este această campanie de dezinformare, de prostire în masă, care nu este deloc bună. Și toată lumea are atitudinea “nu știu, nu mă privește direct, de ce să ma intereseze?” După care se crizează ca vai, ce strâmbă este societatea, că uite ce face copilul lor. Tot din aceeaşi mişcare mai fac parte şi minunatele reclame antidrog, care menţionează doar cuvântul “droguri”. Că iţi distrug viaţa, că iţi pierzi familia, prietenii etc. Nicăieri nu scrie că este valid ce spun ei acolo, doar pentru heroină. Că eu nu cred că cei 5% din consumatorii de cannabis (aşa cum se menţionează în studiul de mai sus) din capitală nu au familie şi prieteni :D Ce naiba mă, lumea nu este proastă. Atunci când un puşti de 14 ani mai curajos va cumpăra ceva dintr-un astfel de spice shop (sau ceva ilegal) şi va realiza că nu este la fel ca heroina, toată increderea lui în reclamele antidrog, părinţi şi statul român se va duce pe apa sâmbetei. Şi nu va mai asculta nimic altceva de la ăştia.

Deşi tind în păreri spre legalizarea unor droguri mai uşoare, sau toleranţa mai mare faţă de acestea, mizând pe modelul multor state europene, pe care le voi enumera în continuare, nu sunt convins că ajunge. Ar trebui o educare a puștilor, dar o educare corectă, cumva. Că așa nu se rezolva nimic.

Cum spuneam, cea mai cunoscută este Olanda, căci poţi cumpăra unele substanţe psihoactive direct din coffe-shopuri. Dar cine ştie, de exemplu, că în timp ce în Olanda ai voie să cumperi un maximum de 5 grame de cannabis, în Germania, dacă eşti prins cu mai puţin de 6-15 grame (depinde în ce stat federal eşti), nu vei primi nici măcar o amendă! Ba chiar în Berlin cica lumea fumează deschis în parcuri. La fel, limita este de 6g în Rusia, 3g şi creşterea personală a unei plante, Spania, Cehia sau alte state care au decriminalizat consumul. (surse: http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis şi http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis_by_country ) Iar chestia că treci de la un drog la altul mai tare este o prostie. Atunci când ai baut prima bere n-ai trecut la cafea. Iar cei care spuneţi că de la bere aţi ajuns la tărie, o spuneţi degeaba, nu are nicio treabă cu drogurile, că este aceeaşi substanţă în ambele băuturi, si anume alcoolul. Ca şi cum ai spune că ai ajuns de la o ţigară cu marijuana la 2 ţigări cu marijuana.

Se pare că m-am enervat rău :) Știu că subiectul stârnește controverse, sunt chiar curios ce păreri aveți despre problema asta care ne afectează într-un fel sau altul pe toți (cei care ziceți că nu e așa, amintiti-vă că o să aveți copii :D )

P.S. Închei printr-un citat: “Daca sunt legale manelele,prostia si UDMR-ul de ce sa nu fie legale si drogurile?” :D

Advertisements

4 comments on “Despre extragerea heroinei din in (pamflet)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s