CAMERA ASCUNSĂ/Angajat de la Maternitatea Giuleşti: Copiii ăştia trebuiau să moară!


Informaţii surprinzătoare în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti. Cel care ar fi trebuit să-i verifice pe electricieni dacă şi-au făcut treaba nu este de specialitate. Angajatul recunoaşte că ar fi putut fi păcălit oricând în privinţa funcţionarii aparaturii.

Camera ascunsă la Maternitatea Giuleşti –  Live

Ancheta procurorilor nu s-a încheiat, iar agenţii de pază ocupă încă intrările. Asta pe dinafară, pentru că în interior cei care păzesc sunt poliţiştii. Cu o mapă sub braţ, reporterii  devin credibili.

Aceştia le spun poliţiştilor că sunt din partea Primăriei Capitalei şi că au venit să inspecteze spitalul pentru a monta apoi alarme de incendiu. Reporterii sunt mai apoi conduşi la un cadru medical care îi însoţeşte prin spital.

Discuţia dintre reporteri şi medic alunecă, inevitabil, spre tragedia de luni. Concluzia la care ajunge angajatul maternităţii este şocantă: “Copiii tot ar fi trebuit să moară!”

“Ancheta va dura mult. Se va lăsa cu pretenţii de sute de mii de euro. Lucrez de 34 de ani aici. Aproape o viaţă de om. Copiii ăştia trebuiau să moară. Concret, era ora de schimb. Amărâta aia (asistena medicală – n.r.) s-a dus să se schimbe, când îi vine schimbul, să poată să plece. Nu ştiu câte minute a stat. C-a fost incubator, c-a fost aerul condiţionat… Să vă spun ce s-a întâmplat. Uşile sunt ermetic închise. Când a răbufnit, s-a rupt uşa”, a spus funcţionarul de la Maternitatea Giuleşti.

Omul sugerează faptul că cei care au făcut verificările aparatelor electrice sunt angajaţi ai spitalului, însă aceştia îl puteau păcăli cu uşurinţă, el nefiind de specialitate.

“Au şi verificat instalaţia cu trei zile înainte. Nu este o firmă de afară, ca să zici că o să-mi lucreze ceva şi apoi s-a terminat, ia dispoziţia de plată. Eu am argumente, dar am argumente verbale. Eu nu sunt specialist, le-am zis: “să verificaţi”. Dacă mi-a spus că a verificat, pot să zic ceva? Asta e. Om vedea ce o vrea “ăl de sus””, a conchis acesta.

Reamintim că cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit luni la Maternitatea Giuleşti, în timp ce alţi şase se află, în continuare, în stare gravă.  În ancheta declanşată la Maternitatea Giuleşti, autorităţile au în vedere mai multe aspecte, printre care modul în care a fost instalată aparatura, modul în care au fost efectuate reviziile la aparatele de aer condiţionat, dar şi felul în care personalul medical şi-a îndeplinit atribuţiunile de serviciu.

Poliţia Română a  făcut publice primele imagini de pe holul Maternităţii Giuleşti, imediat după izbucnirea incendiului.

One comment on “CAMERA ASCUNSĂ/Angajat de la Maternitatea Giuleşti: Copiii ăştia trebuiau să moară!

  1. Pingback: CAMERA ASCUNSĂ/Angajat de la Maternitatea Giuleşti: Copiii ăştia trebuiau să moară! - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s