Se împlinesc 33 de ani de la dispariţia regelui rock, Elvis Presley


Se împlinesc 33 de ani de la dispariţia regelui rock, Elvis Presley

Astăzi se împlinesc 33 de ani de la dispariţia regelui rock, Elvis Presley. Memoria artistului a fost omagiată de admiratorii săi din toată lumea. Una din cele mai însufleţite manifestări a avut loc în Filipine, unde zeci de fani s-au străduit să imite cât mai bine vocea şi stilul lui Elvis.

Concursul din capitala filipineză a devenit o tradiţie pentru fanii lui Elvis Presley. Oamenii se dau în spectacol, încercând să semene cât mai bine cu regele rock and rollului.

Veteranii care au trăit vremurile de glorie ale lui Elvis s-au întrecut cu adolescenţi care-l admiră la fel de mult, deşi îl cunosc doar din videoclipuri.

Printre participanţi s-a aflat, anul acesta, şi o tânără căreia pasiunea pentru muzica lui Elvis i-a dat curaj să-şi măsoare talentul cu bărbaţii.

Juriul a avut o sarcină deosebit de dificilă, deoarece toţi concurenţii erau foarte buni, şi până la urmă nu a desemnat un singur câştigător, ci doi. Cel dintâi, un om de afaceri filipinez, a impresionat publicul cu forţa vocii sale.

Al doilea câştigător a fost singurul străin din competiţie – un australian de origine italiană, director al unei fabrici de ciment. Cei doi şi-au împărţit un premiu de numai… 440 de dolari americani. Dar, pentru ei, ca şi pentru ceilalţi concurenţi, cea mai mare răsplată a fost să readucă la viaţă, măcar pentru o seară, magia celui care a fost Elvis Presley.

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui infarct cauzat de o supradoză. Regele rock’n roll-ului a fost găsit inconştient în baia locuinţei sale, Graceland, din oraşul Memphis. La scurt timp după aceea, a fost declarat mort. Elvis a fost înmormântat în grădina din spatele reşedinţei sale, devenită loc de pelerinaj pentru fanii din întreaga lume.

Printre cele mai cunoscute melodii ale artistului, se numără “Are You Lonesome Tonight?” , “Blueberry Hill” “Don’t Be Cruel” sau “I’m Dreaming Of A White Christmas” . Elvis Presley a lăsat în urmă 150 de albume şi 33 de filme.

Advertisements

One comment on “Se împlinesc 33 de ani de la dispariţia regelui rock, Elvis Presley

  1. Pingback: Se împlinesc 33 de ani de la dispariţia regelui rock, Elvis Presley - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s