Sediul OTV şi locuinţa lui Dan Diaconescu, percheziţionate de procurorii DNA şi de poliţişti


Procurorii anticorupţie, însoţiţi de jandarmi şi mascaţi, au efectuat căutări la sediul OTV din cartierul bucureştean Militari, dar şi la locuinţa lui Dan Diaconescu. Anchetatorii au căutat mai multe casete video ce ar constitui probe materiale în dosarul lui Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV. Pe toată perioada percheziţiilor, sediul OTV a fost închis.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, a confirmat faptul că se derulează percheziţii la sediul OTV şi la locuinţa lui Diaconescu, dar nu a putut oferii detalii cu privire la ceea ce caută anchetatorii. Avocatul a precizat că Dan Diaconescu se află în prezent la mare, iar la locuinţa acestuia se află doar soacra lui şi menajera, precum şi alţi avocaţi ai patronului postului OTV.  El a mai spus că existenţa unor mandate de percheziţie emise pe numele unei persoane înseamnă implicit faptul că respectiva persoană este sub învinuire, însă a adăugat că lui Dan Diaconescu nu i s-a adus la cunoştinţă până în acest moment nicio învinuire.Dan Diaconescu a fost audiat, în 19 februarie, la DNA ca martor într-un dosar în care primarul unei comune arădene l-a denunţat pe Doru Pârv că i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromiţătoare la adresa edilului.

În denunţul primarului arădean se arată că Doru Pârv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, în mai multe tranşe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, în cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini şi informaţii compromiţătoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei. Primarul nu i-ar fi dat lui Pârv niciun ban din cei ceruţi, în schimb a formulat un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Pârv este cercetat de procurori pentru trafic de influenţă, având calitatea de învinuit în acest dosar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s