Nuţu Cămătaru a plecat călare de la Penitenciarul Jilava


Nuţu Cămătaru a fost eliberat

Nuţu Cămătaru a fost eliberat, după şase ani de închisoare. Celebrul interlop, pe numele său adevărat Ion Balint, a plecat de la Penitenciarul Jilava pe un cal pursânge, fără să facă nicio declaraţie jurnaliştilor care-l aşteptau la ieşire. La ieşire, Nuţu Cămătaru a fost aşteptat de membrii familiei, care au venit cu trei cai, dar şi cu porumbei, pe care i-au eliberat odată cu plecarea lui Balint din penitenciar. Potrivit familiei acestuia citată de NewsIn, calul pe care a plecat Nuţu Cămătaru costă aproximativ 125.000 de euro.

Vestea eliberării interlopului nu este una tocmai plăcută pentru cei care au depus mărturie în dosarele sale. Foşti colegi de cămătărie, oameni de afaceri şantajaţi, femei care ar fi fost obligate să se prostitueze se tem acum de răzbunarea acestuia.

Nuţu Cămătaru a fost închis în iulie 2004, iar instanţa a decis contopirea pedepselor rămase definitive pe numele său în 2008. În 2005, Ion Balint a fost încadrat în sistemul penitenciar, iar după condamnare, a intrat de şase ori în Comisia de liberare condiţionată, însă de fiecare dată s-a propus amânarea unei decizii.

Potrivit oficialului ANP, în timpul executării pedepsei, Balint a fost închis în penitenciarele de la Mărgineni, Rahova şi Slobozia înainte de a ajunge la Jilava. De asemenea, acesta a fost vizitat frecvent de membri ai familiei, iar în timpul detenţiei a participat la activităţi sportive, culturale şi religioase.

Pe de altă parte, fratele lui Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, cunoscut şi ca Sile Cămătaru, este în continuare închis la Jilava, unde execută o pedeapsă de 13 ani de închisoare. Reprezentanţii ANP au declarat că, cel mai devreme, dosarul acestuia poate fi luat în discuţie de Comisia de liberare condiţionată în noiembrie 2011.

Totodată, Vasile şi Ion Balint au fost condamnaţi, în 2009, la 15 şi respectiv 13 ani de închisoare, de Tribunalul Bucureşti, însă decizia nu este definitivă. Astfel, dosarul este încă pe rol, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă apelurile declarate împotriva sentinţei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s