“Alejandro” brand new Lady Gaga video shocking


Alejandro”, noul videoclip şocant marca Lady Gaga

Timp de 9 minute, căci atât durează clipul, tunsă scurt, îmbrăcată în lenjerie intimă nude, sau în veşminte călugăreşti, înconjurată de cruci în flăcări sau bărbaţi aproape dezbrăcaţi şi cât se poate de efeminaţ, reproducând scene demne de sadomaşochişti, Lady Gaga surprinde din nou.

Totuşi, în ciuda unui videoclip cel puţin neaşteptat, este imposibil ca pe măsură ce urmăreşti imaginile şi asculţi noul hit, să nu sesizezi numeroasele surse de inspiraţie care au ajutat fenomenul Gaga să atragă atenţia din nou.

Astfel, dacă linia melodică aminteşte  doar de Ace Of Base şi al lor „Dont Turn Around”, iar la final împrumută puţin şi din ritmul piesei „La Isla Bonita”, videoclipul are în schimb mult prea multe scene şi elemente prin care este evident cât de mult a „contribuit”  Madonna,fără să vrea, la realizarea lui „Alejandro”.

Mai exact, noul look cu tunsoarea bob specific anilor ‘80 şi lenjeria nude purtată de Gaga amintesc de imaginea lui Madge de la începutul videoclipului „La Ista Bonita”, crucifixele arzând şi ţinuta de călugăriţă ne fac să vizualizăm fragmente din „Like a Prayer”,  în timp ce bărbaţii efeminaţi şi dansul lasciv te poartă cu gândul la „Human Nature”.

Cântă şi are succes deşi nu are cea mai bună voce, s-a făcut remarcată prin imagini şocante pentru societatea de azi şi lumea muzicală actuală, a lansat tendinţe şi, mai nou, a scandalizat Biserica Catolică, la fel ca şi predecesoarea ei, acum 30 de ani.

Iar dacă  la toate acestea mai adăugăm şi copiatul unor elemente ce au prescris o reţetă de succes în anii ’80, atunci da, fără doar şi poate, am putea spune că Lady Gaga este o nouă Madonna upgradată.

Urmăreşte-o pe Gaga în noul videoclip „Alejandro” şi spune-ne ce părere ai!


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s