CAZ ŞOCANT LA SLATINA: Un băiat de 9 ani a murit după o banală fractură la mână


Un băiat de 9 ani a murit în condiţii suspecte la Slatina

Un băieţel de nouă ani şi-a fracturat mâna  duminica trecută. Părinţii l-au dus la secţia de ortopedie a spitalului Judeţean din Slatina. Copilul avea o fractură uşor deschisă iar medicii i-au pus atele ghipsate. A rămas în spital trei zile apoi a fost externat.

Pe drum spre casă, mama copilului a sesizat că mâna micuţului se învineţise, aşa că a revenit la spital. Copilul a fost supus unor intervenţii chirurgicale iar medicii au cerut acordul părinţilor să-i amputeze mâna.

Au apărut însă complicaţii, iar micuţul a fost trimis cu un elicopter la Bucureşti la Spitalul Grigore Alexandrescu. Nu a mai ajuns însă pentru că a murit pe drum.

La nivelul spitalului a fost declanşată o anchetă. Medici au dat declaraţii în faţa managerului iar acesta a spus că în funcţie de rezultatul anchetei va merge până la desfacerea contractelor de muncă ale medicilor.

“A fost un şir de evenimente petrecute începând cu internarea pacientului şi până la externare pe care din punct de vedere medical nu pot să mi le explic. Vorbim despre doi medici un ortoped şi unul de chirurgie pediatrică. În acest moment ambii aruncă vina unul asupra celuilalt însă întro zi maxim două comisia va da verdictul”, a spus directorul Spitalului de Urgenţă din Slatina,  Florin Paraschiva.

Cazul copilului decedat din cauza unei infecţii generalizate, după ce a fost externat din Spitalul Judeţean din Slatina, va fi anchetat atât de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, cât şi de Ministerul Sănătăţii. De asemenea şi managerul spitalului a deschis o anchetă internă în acest caz.

“Vom cerceta pentru a vedea cine este vinovat în acest caz. Dacă un copil cu fractură deschisă a fost externat fără să fi primit îngrijiri adecvate, inclusiv antibiotice, înseamnă că lucrurile nu au funcţionat cum trebuie”, spune dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Advertisements

2 comments on “CAZ ŞOCANT LA SLATINA: Un băiat de 9 ani a murit după o banală fractură la mână

  1. This is probably one of the best mentions of this topic I’ve seen in quite a while. It’s obvious that your knowledge of the subject is deep and this made for a very interesting read.. some times its a pain in the ass to read what blog owners wrote but this website is really user friendly ! . tremendous fantastic :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s