Ofiţerul antidrog arestat preventiv anunţa codificat raziile : “Ies excavatoarele la construcţii”


Comisarul arestat joi pentru că ar fi dezvăluit informaţii secrete unor clanuri îi avertiza pe interlopi că se vor face percheziţii, folosind expresiile “dimineaţa ies tramvaiele din depou” sau “ies excavatoarele la construcţii”, potrivit unui martor din dosar, citat în referatul procurorilor.

Ofiţerul antidrog Fărcăşanu primea lunar bani şi alimente în schimbul informaţiilor date clanurilor

Unul dintre martorii din dosar, şi anume, un traficant căruia ofiţerul antidrog i-ar fi dat informaţii secrete, povesteşte că Florea Fărcăşanu îl avertiza codificat când erau făcute percheziţii. O altă expresie folosită de comisar, spune martorul citat de procurori în referatul cu propunerea de arestare preventivă ar fi fost “cumătrul să se ducă la piaţă”.

În referatul procurorilor se mai arată că la fel ar fi procedat comisarul Fărcăşanu şi în noiembrie 2009, când l-a anunţat pe traficant că pe strada Viitorului va fi făcută o percheziţie domiciliară, astfel încât poliţiştii nu au reuşit să prindă decât o femeie, ceilalţi suspecţi reuşind să fugă.

Traficantul de droguri le-a mai spus procurorilor că a fost de mai multe ori acasă la ofiţerul antidrog, “ajutându-l chiar la pus murăturile”, potrivit procurorilor.

Ofiţerul antidrog arestat ar fi stricat şi un flagrant al procurorilor, făcut de un ofiţer sub acoperire, pentru că i-a anunţat pe traficanţi să nu vândă heroină, având în vedere că urmează o razie.

Conform interceptărilor telefonice, “pe 19 noiembrie 2009, ora 21:34, îl avertizează pe un individ necunoscut să se ducă peste tot şi să ducă vestea în ţară”, acesta fiind un avertisment trimis către toţi traficanţii din zona Viitorului că se va efectua acţiunea parchetului de percheziţie domiciliară la data de 24 noiembrie”.

Ulterior acestei convorbiri, arată procurorii, comisarul denumeşte percheziţia din 24 noiembrie “catastrofa (măcelul) din Rusia” şi îl întreabă pe interlocutor “dacă a avut vreun neam în trenul ăla”. Interlocutorul îi răspunde că a avut “mai mulţi duşmani”, nu neamuri, adică traficanţi de droguri concurenţi, iar Fărcăşanu îl avertizează ca nu cumva acei duşmani să fie “strigoi”, adică denunţători. Traficantul îi spune că este posibil, pentru că “i-a văzut într-o seară, într-o zi”.

Plătit în alimente şi euro

Ofiţerul antidrog Florea Fărcăşanu, arestat preventiv joi, primea lunar 600 de euro şi alimente de la traficanţii de droguri, în schimbul informaţiilor pe care le furniza acestora, afirmă unul dintre interlopi, citat în referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

“În schimbul serviciilor pe care le făcea Florea Fărcăşanu, în sensul avertizării asupra unor descinderi, acesta primea între 1 şi 6 ale fiecărei luni suma de 600 de euro, iar suplimentar beneficia de produse alimentare de la magazinul pe care martorul îl deţinea în Complexul Comercial Antefrig şi, de asemenea, în funcţie de informaţiile oferite primea suplimentar şi alte sume de bani”, notează procurorii în referat, după declaraţia unuia dintre traficanţi, zis Sorin Chioru, care a devenit martor în acest dosar.

Mai mult, ofiţerul antidrog l-ar fi pus pe un alt traficant să cumpere două telefoane mobile şi două cartele, din care unul să rămână la el şi să le folosească numai pentru a vorbi ei doi.

Curtea de Apel Bucureşti a emis, joi, 11 februarie, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Florea Fărcăşanu, ofiţerul antidrog acuzat de procurorii DIICOT că ar fi dat informaţii secrete din dosare mai multor clanuri interlope, dar decizia nu este definitivă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: