Angajarile la companiile de stat in 2010 si 2011, inghetate


Ordonanta de Urgenta ce introduce normele de aplicare a Legii unitare a salarizarii cuprinde o serie de articole din Ordonanta 34/2009, ce vizeaza inghetarea angajarilor in companiile publice si reducerea semnificativa a angajarilor in sistemul bugetar, pentru incadrarea in tintele convenite cu FMI.

“Ultima forma a proiectului de Ordonanta de Urgenta pentru implementarea Legii unitare a salarizarii elaborat de Ministerul Muncii prevede includerea in textul actului normativ a articolelor 21, 22, 24 si 26 din ordonanta de urgenta 34/2009 privind reducerea unor cheltuieli din sistemul public si specifica faptul ca aceste articole vor fi in vigoare pana la sfarsitul anului 2011”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii Valentin Mocanu, citat de NewsIn.

“Am ales sa mergem pe varianta inghetarii angajarilor in companiille de stat si a reducerii semnificative a angajarilor in tot sistemul public, pentru a nu mai da afara personalul bugetar. Mergem pe reducerea naturala a numarului angajatilor de la stat, astfel incat sa ne incadram in tintele de cheltuieli convenite cu FMI in 2010 si 2011”, a precizat Mocanu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s