S-a spânzurat în curtea şcolii……


După o viaţă trăită prin centre de plasament, ieri seară în Carei, un elev ce urma cursurile Liceului „Iuliu Maniu“, la seral, s-a spânzurat  în curtea şcolii speciale unde se afla internatul în care locuia. Aceasta este a treia sinucidere în rândul elevilor în decurs de o săptămână. În ultimele şapte zile trei tineri şi-au pus capăt zilelor.

După ce acum o săptămână, un elev al Liceului Ortodox s-a aruncat în Someş, iar la o zi distanţă un elev al Liceului Alimentar s-a spânzurat într-o anexă a locuinţei sale din Bârsău, aseară în jurul orei 18.30, Robert Caraba (24 ani), şi-a pus ştreangul de gât într-o clădire dezafectată din curtea şcolii, lângă internatul Şcolii Speciale din Carei, unde locuia. Familia numeroasă a acestuia se află în Valea Vinului. „Nu îmi explic cum de a făcut aşa ceva. În ultima vreme venea chiar zilnic la şcoală, era un băiat foarte optimist şi descurcăreţ“, spune Sidonia Antal, diriginta lui Robert.

După o viaţă trăită prin centre de plasament, în anul 2004 Robert Caranba a decis să trăiască pe cont propriu, însă ajutat de stat acesta şi-a continuat studiile. „El a terminat în Carei o şcoala profesională. Un băiat foarte descurcăreţ. A fost şi în străinătate să muncească, a strâns bani şi şi-a cumpărat o maşină. La Liceul „Iuliu Maniu“ era la seral în penultimul an. Nu îmi explic ce l-a îndemnat să facă aşa ceva“, afirmă Adrian Marc, directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s