Diana Krall: diva jazz-ului modern in concert la Bucuresti!


 

 

Diana Krall - atrasa de lumea filmului si de “inamicii publicii”! Cu o cariera de peste 20 de ani, Diana Krall a promovat jazz-ul modern, pe care l-a imbogatit cu o interpretare proprie, calda si senzuala. Baladele clasice cu bogate influente ale muzicii pop au devenit apanajul unui stil unic si inconufundabil al celei care avea sa fie supranumita “Diva jazz-ului modern”!

Nascuta intr-o familie de muzicieni in Nanaimo, British Columbia, Canada, Diana Krall a inceput sa ia lectii de pian la varsta de 4 ani, in liceu fiind deja membra a unui grup de jazz. La 15 ani a inceput sa cante in restaurantele chic ale orasului natal, iar doi ani mai tarziu a participat la Vancouver International Jazz Festival, unde a si castigat o bursa de studiu la Berklee College of Music in Boston.

Vocea speciala si maniera aparte de interpretare ale Dianei Krall au atras atentia unor cunoscuti oameni de muzica, printre care basistul Ray Brown si tobosarul Jeff Hamilton, care au incurajat-o sa se mute in Los Angeles, unde avea sa-l intalneasca pe celebrul pianist Jimmy Rowles. Impresionat de stilul ei, Jimmy Rowles a devenit profesorul de pian al Dianei, fiind totodata si cel care a sprijinit-o in debutul carierei. In 1993, Diana Krall a lansat primul album, “Stepping Out”, pentru care a colaborat cu John Clayton si Jeff Hamilton. Materialul a atras atentia producatorului Tommy LiPuma, alaturi de care Diana a inregistrat cel de-al doilea album, “Only Trust Your Heart”, lansat in 1995.

Al treilea album, “All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio”, a avut un succes impresionant, care dupa nominalizarea la premiile Grammy a ramas timp de aproape 70 de saptamani in clasamentul Billboard Jazz! Au urmat alte 10 albume cu vanzari record – printre care “The Look of Love”, primul Top 10 in Billboard 200, sau “Diana Krall: Live in Paris”, primul album live din cariera – recompensate cu numeroase discuri de platina, nominalizari si premii, inclusiv doua trofee Grammy pentru “Best Jazz Vocal Performance” in 1999 si “Best Jazz Vocal Album” in 2002.

Toamna aceasta, publicul roman va avea pentru prima oara sansa de a o vedea pe Diana Krall intr-un spectacol live, pe 22 noiembrie, pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Biletele sunt disponibile pe http://www.myticket.roDiverta, la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia in sala: 500, 300, 220, 150 si 100 lei. si in reteaua magazinelor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s